Svetovna govorica, ki jo razumejo vsi ... Foto:
Svetovna govorica, ki jo razumejo vsi ... Foto:
Žogo lahko uporabite na več različnih načinov.

Gre za potujočo razstavo, ki so jo pripravili v Goethejevem inštitutu v Frankfurtu. Razstava na ogled postavlja dela vrhunskih fotografov, kot sta Henri Cartier Bresson in Martin Parr, petdeset fotografij pa predstavlja pogled na vlogo nogometa v različnih družbah.

Razstavo smo sicer med novembrom in decembrom lani lahko videli tudi v Ljubljani, januarja letos pa je gostovala tudi v Mariboru. Skupno bo postavitev predvidoma prepotovala osemdeset držav.

Direktorica Goethejevega inštituta Jutta Limbach je o potujoči razstavi dejala, da je svetovno prvenstvo v nogometu eden redkih dogodkov, ki jih spremljajo po vsem svetu, razstava pa prikazuje tudi vpliv, ki jih ima nogomet v družbah po svetu in ne le na nogometih zelenicah velikih sodobnih stadionov.

Najpomembnejša 'postranska stvar'
Ne glede na to, ali so igralci na obali, parkirišču, pod palmami ali v senci industrijskih objektov ali pa cerkva, povezuje jih navdušenje, zaradi katerega nogomet imenujejo najbolj pomembno postransko stvar na svetu, delčke tega, zakaj je to tako, pa so v svoje objektive ujeli tudi fotografi, ki jih predstavlja pričujoča razstava.