Štajerskih 7 je v duhu letošnjega gesla Kruh za življenje prepevalo o slovenskem kruhu. Foto: MMC RTV SLO
Štajerskih 7 je v duhu letošnjega gesla Kruh za življenje prepevalo o slovenskem kruhu. Foto: MMC RTV SLO
Klic dobrote
Dogodek sta povezovala Tjaša Hrobat in Zoran Turk. Foto: MMC RTV SLO
Murskosoboški škof Marjan Turnšek
Murskosoboški škof Marjan Turnšek, predsednik Slovenske karitas, je na večeru med drugim povedal, da so se ta večer zbrali zaradi ljudi, ki se morajo tudi v tretjem tisočletju seliti nazaj v votline, četudi v sodobne – pod mostove, na smetišča, celo v kanalizacijo. 'Tukaj smo zaradi otrok in staršev, ki jim želimo pomagati dostojno preživeti čas stisk, ki bodo – kot vse kaže – v prihodnjem letu še večje,' je še dejal. Foto: MMC RTV SLO

dobrote, na katerem so zbrali 217.000 evrov.

S koncertom, ki sta ga organizirala Slovenska karitas in RTV Slovenija, so zbirali sredstva za lajšanje stisk najrevnejših družin po vsej Sloveniji. Koncert je bilo mogoče spremljati tudi v neposrednem prenosu na 1. programu TV Slovenija in 1. radijskem programu.

Na oder so stopili ...
Z glasbo so zbrane v dvorani in gledalce pred televizijskimi zasloni ter radijskimi sprejemniki k dobrodelnosti nagovarjali Filip Brezovšek, Manca Smolič, Čuki, Štajerskih 7, Anastasia Strings, Elda Viler, Ansambel Tonija Verderberja, Ave, Veseli svati, Kingston, Folklorna skupina Osnovne šole Petrovče, Vera Trafela, Miran Juvan, Omar Naber, Poschlushtae Ansambel Petra Finka, Tanja Žagar, Slovenski oktet, Pika Božič Kontrec, Ansambel Mladi Dolenjci, Dekliški zbor Buče, Tvoj glas in Irena Vrčkovnik.

Večer sta povezovala Tjaša Hrobat in Zoran Turk. Režiser prireditve je bil Njegoš Maravič, scenarij pa je zanjo pripravil Tadej Sadar.

'Kruh za življenje'
V dobrodelno akcijo so se lahko med koncertom vključili tudi gledalci ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu. Klic dobrote je v letošnjem letu potekal pod geslom: 'Kruh za življenje'. Številne družine, še posebej tiste z otroki, so zaradi izgube zaposlitve in nenaklonjenih časov pred novimi težavami. Letos na Karitas prihaja za tretjino več družin s prošnjo za pomoč. Toliko večja, pravijo na Karitasu, je tudi prošnja vsem ljudem dobrega srca, da skupaj pomagamo.

Tudi sicer so visoko število brezposelnih in resne socialne razmere velikega števila ljudi v središču celotnega tedna Karitas, ki se je začel v ponedeljek. Z dobrodelnimi akcijami in drugimi družbeno-kulturnimi dogodki želi Katoliška cerkev opozoriti javnost na socialno najbolj ogrožene člane naše družbe.

Koncerta so se med drugim udeležili tudi premier Borut Pahor, ljubljanski nadškof in metropolit Alojz Uran, apostolski nuncij Santos Abril y Castello, mariborski nadškof koadjutor Anton Stres, murskosoboški škof Marjan Turnšek in župan mestne občine Celje Bojan Šrot.