Foto:
Foto:

Gledališče
Kulturnovzgojni učni uri, ki bosta mladim približali gledališče, je zasnovala Barbara Samobor. Igralec bo obravnaval zgodovino gledališča od stare Grčije do začetka 20. stoletja, sodobne gledališke trende pa bodo mladi spoznali v učni uri Igralec avantgarde.

Ples
Glede plesa se mladim obetata dve novosti: učna ura Muzikalni križkraž in glasbeno-plesna predstava Juri Muri v Afriki. Zasnova in izvedba obeh je delo Mojce Horvat.

Glasba
Glasbena novost bo učna ura Z Brino po slovenskih pokrajinah. Pevka Brina Vogelnik - Saje bo v njej ob spremljavi glasbenikov mlademu občinstvu predstavila etnološko zapuščino slovenskega narodnega ozemlja.

Humanistika
Učna ura o humanistiki bo tako kot lani tudi letos ponudila predstavo Eurotrans. Delo, ki govori o problematiki pribežništva, bo dopolnilo predavanje Doroteje Lešnik - Mugnaoni.

Literatura
Gledališka predstava Literarne besede, ki mladino popelje v fantazijski svet Lewisa Carrolla in njegove Alice, pa bo na sporedu v okviru literarne vzgoje.

Film
Filmski abonma pa prinaša filme, ki mlade opozarjajo na eksistencialne probleme ter na vrednote, na katere se pogosto pozablja ali pa so prezrte, je povedala voditeljica kulturnovzgojnega in humanističnega programa CD-ja Barbara Rogelj.

V abonma je vključenih 7 filmov, med njimi Rezervni deli Damjana Kozoleta in (A)torzija Stefana Arsenijevića. Projekcijam bodo sledila predavanja.