Foto:
Foto:



Festival je 1. 8. odprl legendarni pevec slovenske etno glasbe Vlado Kreslin z Beltinško bando, ki je s svojim poseganjem v zakladnico ljudske glasbe spremenil slovenski odnos do lastne etno glasbe.

Les Mariachis de Atlixco iz Mehike, ki igrajo ljudsko in popularno mehiško glasbo, bodo nastopili 2. 8. Glasbeniki prepevajo in igrajo na kitare, trobente in violine, predstavili pa bodo svetovno znane skladbe, kot so Besame mucho, Cuccuruccu paloma, La cucarachain Guantanamera v izvirniku.

Isti dan se bodo predstavili tudi Accordeon klub Musette iz Belgije. Gre za 30 članski harmonikarski ansambel, ki deluje že trideset let. Umetniški vodja harmonikarjev, ki jih druži ljubezen do etno glasbe, je Peter Wed.

Festival bodo končali kubanski glasbeniki Havana mambo orchestra. Vrhunska glasbena zasedba, ki je pred desetimi leti nastala iz legendarnega havanskega New Perez Prado orcestra, izvaja temperamentne glasbene zvrsti, kot so mamba, guaracha, salsa, cha, cha, cha, latino džez in dominikanski merengue.

Novost letošnjega festivala je selitev prizorišča v naravno okolje Zdraviliškega parka, ob morebitnem dežju pa bodo koncerti v Festivalni dvorani.

Program festivala:
Zdraviliški park, koncerti se začnejo ob 20.30:
2. 8., Accordeon klub Musette (Belgija), Les Mariachis de Atlixco (Mehika).
3. 8., Havana Mambo (Kuba).