Foto:
Foto:
Velika dvorana KC Janeza Trdine v Novem mestu.

Poudarek festivala, na katerem se bo predstavilo več kot 100 avtorskih filmov, je na kratkem profesionalnem in študentskem filmu.

Izobraževalni in spremljevalni program
Na festivalu se bodo predstavili kratki filmi pretežno evropske produkcije. SNIFF poleg filmskega dela obsega tudi izobraževalni in spremljevalni zabavni program. Izobraževalni del festivala bo razdeljen na posamezne sekcije: v Forumu bodo predavali znani filmski teoretiki, filmski delavnici za režijo igranega filma in za režijo dokumentarca sta združeni pod sekcijo Fabrika, medtem ko sekcija Proforum prinaša srečavanja profesionalcev in amaterjev na področju filmske produkcije. V zabavnem programu pa bodo med drugim nastopili tudi Schatzi, dj Borka in drugi.

Tekmovalne in netekmovalne sekcije
Obiskovalci si bodo filme lahko ogledali v okviru šestih sekcij, od katerih so tri tekmovalne narave. Za nagrade, zlate in srebrne luske, se bodo potegovali filmi v sekcijah Filter, Fronta (študentski filmi) in Fanatik (amaterski filmi).

Žirija bo podelila šest nagrad. V sekciji Filter bodo podelili zlate luske, nagrado za najboljši film po izboru publike. V sekciji Fronta bo mednarodna žirija podelila štiri nagrade, zlate luske za najboljši film, in srebrne luske za režijo, scenarij in igro. V sekcij Fanatik pa bodo podeljene zlate luske za izvirnost.