Foto:
Foto:

Na festivalu, ki poteka v minoritskem samostanu, galeriji Hermana Pečariča, Tartinijevi hiši in galeriji Gasspar, bodo obiskovalci lahko prisluhnili petim koncertom. V programu koncertov bodo prevladovala dela iz Tartinijevega opusa, poleg njih pa bodo na sporedu še dela drugih mojstrov klasične glasbe in sodobnih slovenskih ustvarjalcev.

Tartini Festival Ensamble, z nastopom katerega se začel festival, poleg Milana Versajkova sestavljajo štirje mladi glasbeni interpreti, ki jih povezuje študij na salzburškem Mozarteumu. Na koncertu ob odprtju festivala so zaigrali dela Schuberta in Tartinija.

Med ostalimi glasbeniki, ki se bodo predstavili na festivalu, velja omeniti še duo Bratslavsky-Findlay, ki prihaja iz ZDA in violinistko Juliet Joplin iz Anglije.

Že drugi glasbeni Tartini festival - Piran 2003 bo potekal med 17. in 29. avgustom in naj bi po besedah Jasne Naglez in Milana Vrsajkova, dveh mladih organizatorjev festivala, postal tradicionalen.

Program
17. 8. ob 20.30,
minoritski samostan, Tartini Festival Ensemble.
19. 8. ob 21.00, galerija Hermana Pečariča, Saša Dejanović (kitara): Recital de Guitarra.
23. 8. ob 21.00, Tartinijeva hiša, Lukas David (violina) in Anja David (klavir): The Ultimate Splendor of the Violin.
24. 8. ob 21.00, Tartinijeva hiša, duo Braslavsky-Findlay.
29. 8. ob 21.00, galerija Gasspar, Jasna Nadles (flavta), Chris George (violina), Juliet Jopling (viola) in Milan Vrsajkov (violončelo): Flute & Strings.