Foto:
Foto:

Besedilo in pesmi v predstavi, temelječi na knjigi Marka Twaina, so podani tako v znakovnem jeziku kot tudi slišno. Najbolj opazni vlogi imata igralca Tyrone Giordano kot Huckleberry Finn in Michael McElroy kot pobegli suženj Jim. Vseh osemnajst nastopajočih svoje besedlo ponazarja tudi z znakovnim jezikom, kar doda koreografiji predstave novo raven.

Twainova knjižna predloga
Muzikal skuša zvesto po pisatelju Twainu raziskovati razmerja med belci in črnci, mladimi in starimi, moškimi in ženskami, poseben značaj pa je predstavi vdihnila enkratnost združenega nastopa gluhonemih in drugih igralcev.

Predstavo Big River so na Broadwayu že izvedli, in sicer leta 1985, takrat je bila sprejeta zelo dobro, saj je bila celo zmagovalka izbora tonyjev, pobrala je sedem prestižnih nagrad, med drugim tudi za najboljši muzikal.

Gluhi umetniki na Broadwayu
Na Broadwayu je v predstavi Otroci manjšega boga že nastopil gluhonemi umetnik, vendar je bila v predstavi le ena taka vloga. Predstava je bila zelo uspešno izvedena, saj je dobila celo več tonyjev. Pozneje so posneli tudi film z gluho igralko Marlee Matlin v glavni vlogi - za filmsko vlogo je dobila oskarja.