Foto:
Foto:
Trobilni kvintet Juvavum Brass

Na festivalu, ki bo trajal do 16. 8., bodo obiskovalci lahko prisluhnili skoraj tridesetim novostim v izvedbi slovenskih in tujih glasbenikov.

Odprtju 24. izvedbe festivala, ki ima v slovenskem prostoru med festivali resne glasbe najdaljšo tradicijo, bosta sledila odprtje razstave Bogdana Borčiča in koncert orkestra iz Padove v cerkvi sv. Marije vnebovzete v Kanalu. Slednji bo med drugim predstavil krstno izvedbo Sinfoniette za komorni orkester Pavla Mihelčiča.

Poleg koncertov v kanalski cerkvi bo festival potekal še v Desklah, na Dobrovem, v Ljubljani, na dvorcu Zemono pri Vipavi ter v Trstu in Gradežu onkraj meje.

Med številnimi uveljavljenimi poustvarjalci resne glasbe bosta na festivalu nastopila trobilni kvintet Juvavum Brass iz Salzburga in mednarodni koncertni trio Vladimirja Hrovata.

Pod taktirko dirigenta Antona Nanuta se bodo predstavili tudi Simfoniki RTV Slovenije ob spremljavi pianista Umberta Cominatija.

Festival bo popestril "Popularni koncert", ki ne sodi v okvir resne glasbe. Estradna pevka Vivien Galetta, tenorist reške opere Voljen Grbac in pianist Vladimir Babin bodo nastopili z deli Gershwina, Papandopula, Livingstona, Bergmana idr.

Festival se bo končal 16. 10. na dvorcu Zemono, kjer se bo pod umetniškim vodstvom Pavla Mihelčiča predstavil ansambel MD7.

Organizatorji se že pripravljajo tudi na jubilejno, 25. obletnico festivala, ki bo drugo leto. V Kanalu želijo postaviti doprsni kip skladatelja Marjana Gabrijelčiča, pred galerijo Rika Debenjaka pa doprsni kip slikarja, po katerem se imenuje galerija.