Foto:
Foto:
Woddy Allen
Elvis Presley

Četrti film o Harryju Potterju Ognjeni kelih bo snemal britanski režiser Mike Newell. Film bodo začeli snemati aprila prihodnje leto.

Newell bo že tretji režiser, ki se bo podpisal pod film o knjižnem junaku Harryju Potterju. Prva dva filma je posnel ameriški režiser Chris Columbus, tretjega pa mehičan Alfonso Cuaron - Jetnik iz Azkabana bo na ogled junija 2004. Newell je med drugim posnel tudi filme Štiri poroke in pogreb, Donnie Brasco (v glavni vlogi Johhny Depp) in Mona Lisa Smile (v glavni vlogi Julia Roberts).

ZLATI LEV SHARIFU IN DE LAURENTIISU
Egiptovski igralec Omar Sharif in italijanski producent Dino De Laurentiis bosta v Benetkah dobila zlatega leva za življenjsko delo.

Sharif, najbolj znan po vlogah v filmih Doktor Živago in Lawrence Arabski, je v svoji karieri posnel več kot 80 filmov. V čast nagrajencu bodo na festivalu prikazali tudi njegov zadnji film Monsieur Ibrahim et les Fleurs du Coran. Posebno čast bodo namenili tudi De Laurentiisu v počastitev njegovega dela. Šestdeseti mednarodni festival v Benetkah, bo potekal konec avgusta in v začetku septembra.

ZADNJI FILM WODDYJA ALLENA BO ODPRL BENEŠKI FILMSKI FESTIVAL
Mednarodni beneški filmski festival od 27. 8 do 6. 9. bo začela projekcija zadnjega filma Woodyja Allena Anything Else.

V filmu med drugim nastopajo Jason Biggs, Christina Ricci, Jeremy Fallon in Danny De Vito. Glavno vlogo v filmu, ki je nastajal skrivoma, pa igra Woody Allen. Peščica ljudi, ki so že imeli priložnost videti omenjeni film, je nad njim navdušena.

Kot je ganjen povedal Allen, bo tokrat prvič obiskal Benetke v času svetovno znanega filmskega festivala. Po besedah direktorja festivala Moritza de Hadelna, bo prav projekcija Woodyjevega filma glavni dogodek festivala.

MONTREAL V ZNAMENJU MARTINA SCORSESEJA IN MARIE TRINTIGNANT
Filmski festival v Montrealu bo osrednjo pozornost namenil ameriškemu režiserju Martinu Scorseseju in pokojni francoski igralki Marie Trintignant.

Na festivalu, osredotočenem na visoko umetniško in marginalno filmsko produkcijo, bodo zavrteli nekatere njune filme, zadnji igralkin film Marins perdus bo tudi sklenil festival. Kot poudarja organizator, je cilj festivala presojanje filmov po kakovosti in ne le (ne)zvenečnosti imen igralcev in drugih sodelujočih pri nastanku filmov. Festival bo potekal od 27. avgusta do 7. septembra.

JESENI BODO IZDALI ŠE NE OBJAVLJENO PRESLEYJEVO PESEM I'M ROUSTABOUT
Pred kratkim so našli še eno pesem velikana rokenrola Elvisa Presleyja I'm Roustabout, ki ni bila nikoli izdana.

Omenjeno pesem naj bi pevec posnel pred 40 leti; spisal jo je leta 1964 za film Roustabout, v katerem je nastopil s soigralko Barbaro Stanwyck, že posneto pesem pa so producenti zavrnili. Založba RCA Records jo bo izdala letošnjo jesen kot del nove zbirke pevčevih priljubljenih pesmi.

Kot zanimivost velja še omeniti, da so oboževalci pred kratkim zaznamovali že 26. obletnico smrti priljubljenega Kralja rokenrola. Elvis Presley je umrl 16. avgusta 1977, star 42 let.