Foto:
Foto:

Razpisno dokumentacijo bodo do konca tedna objavili tudi na spletnih straneh informacijskega urada programa Kultura 2000, imenovanega Kulturna stična točka.

30. oktobra, večletni projekti pa do 14. novembra letos. Razpis je namenjen projektom, ki se bodo začeli leta 2004 in jih bodo prijavile kulturne organizacije držav, ki sodelujejo v programu. Prijavljeni projekti morajo biti tudi zastavljeni mednarodno, saj morajo vključevati soorganizatorje iz različnih držav.

Vrste kulturne dediščine
Poglavitno področje razpisa je kulturna dediščina - premična dediščina, stavbna dediščina in nematerialna dediščina, zgodovinski arhivi in knjižnice, arheološka dediščina, podvodna kulturna dediščina, območja kulturne dediščine in kulturna krajina.

Krepitev kulturnega sodelovanja
Kultura 2000 je petletni kulturni program Evropske unije (EU), namenjen krepitvi sodelovanja med evropskimi kulturnimi izvajalci in sofinanciranju mednarodnih projektov z različnih kulturno-umetniških področij. V tem programu sodelujejo države članice EU-ja, države Efte in držav kandidatk za vstop v EU.