Foto:
Foto:
Pikin festival
Pikin festival

Slavnostno odprtje je napovedal prihod Pike Nogavičke in njenih spremljevalcev na mestno otroško igrišče v Velenju.

Pikam, Pikcem in ostalim mladim obiskovalcem se obeta teden otroške zabave, kjer bodo uživali tudi starši. Osrednja tema letošnjega Pikinega festivala je Pikina Enajsta šola. Častna pokroviteljica 14. Pikinega festivala je pisateljica Desa Muck.

S Piko na pohod, razstavo, koncert
Organizatorji so tudi letos pripravili številne ustvarjalne delavnice, razstave, koncerte in planinske pohode. Del festivala je posvečen tudi gledališču.

Pikine gledališke, plesne in lutkovne predstave bodo potekale na treh prizoriščih - na velikem, malem in pravljičnem odru. Med drugim se bodo na njih predstavili Šentjakobsko gledališče Ljubljana, Slovensko mladinsko gledališče Ljubljana, kulturni dom Španski borci in Gledališče Ptuj.

Pikino je celo mesto
Obiskovalci festivala bodo lahko zaplesali na večernih zaključkih s priljubljenimi pevci, se zabavali v Pikinem zabavišču ali obiskali Pikin kino. V času festivala bodo delovali Pikina kavarna, Pikina trgovina in Pikin radio.

Tudi letos bo otrokom na voljo Pikin tabor ter Pikina pošta in žig. Na pošti bodo obiskovalci lahko kupili Pikine razglednice iz serije Pozdrav iz Pikinega Velenja. Poštarica Pika pa bo vso odpremljeno pošto žigosala s posebnim Pikinim žigom. Pikino nalepko bo mogoče kot znamko nalepiti na razglednico in žigosati.

Novost letošnjega festivala je prireditev Pika miga - srečanje otroških plesnih skupin iz vse Slovenije, ki je potekalo 20. 9. dopoldne.

Pika bo nagradila fotografije in hranilnike
Organizatorja tudi letos razpisujeta nagradni fotografski natečaj S fotoaparatom po Sloveniji. Deset najboljših fotografij bo nagrajenih.

V okviru človekoljubne akcije Novo sonce - Pika pomaga pa bodo nagrajeni tudi najbolj domiselni hranilniki, ki jih bodo obiskovalci izdelali in prinesli na festival.

Zadnji dan festivala bo Pika Nogavička odprla svojo mornarsko skrinjo na široko in iz nje zložila številna presenečenja, podelila bo tudi priznanja Zlate Pike.

Več o Pikinem festivalu si lahko preberete Tukaj.