Foto:
Foto:
Pavel Vangeli, Česka
Chaussee Theater, Nemčija
Gledališče Piki, Slovaška: Ko mame ni doma

Primorski ulični festival (PUF) se je začel ob 18.00 v parku pri tržnici z nastopom Etno Histrie, uradno odprtje pa se je začelo ob 18.30 na Titovem trgu z nastopom žonglerjev, ob 19.00 je sledila lutkovna predstava zasedbe Granteatrino della Marignana The Big Five. Ob 20.00 pa so trg zasedli glasbeniki Etno Histrie, ki bodo predstavili mednarodno etno glasbeno delavnico.

Nastopilo je 40 glasbenikov iz devetih evropskih držav, ob 21.30 pa je sledil še koncert s posebnimi gosti, istrsko glasbeno skupino Vruja.

Slovenske in tuje predstave
Mednarodni festival v produkciji lutkovnega gledališča Papilu iz Ankarana bo ponudil 39 izbranih domačih in tujih predstav različnih žanrov, ki bodo potekale na koprskem Titovem trgu in Semedelski cesti.

Obiskovalci festivala si bodo tako lahko ogledali predstave lutkarjev, hoduljarjev, žonglerjev, uličnih glasbenikov, pantomimikov, klovnov in akrobatov. Zvrstilo se bo tudi več uličnih glasbenih dogodkov in različnih delavnic. Prvi teden festivala bodo ob informativni hišici v parku pri koprski tržnici in na Semedelski cesti potekale popoldanske lutkovne delavnice.

Novosti festivala
Novost festivala je vključitev ljudske glasbe in uličnih godcev. Na programu je več uličnih glasbenih dogodkov, plesnih delavnic in še koncert 45 mladih etno glasbenikov iz osmih evropskih držav. V glasbenem delu programa bo nastopila tudi slovenska zasedba Slon in Sadež.

Zlate marionete in PUF-ovi produkciji
V posebnem sklopu festivala Zlata marioneta bodo izvedli predstave, ki so na različnih festivalih dobile prve nagrade, tj. zlate marionete. Med najbolj znanimi udeleženci festivala so slovaško gledališče Piki s predstavo Ko mame ni doma, lutkar Pavel Vangeli s predstavo Swing iz Češke in Teatro della Marignana s predstavo The big five.

Na festivalskem programu sta tudi dve produkciji PUF-a: ulična predstava Mamin pouhn kufer, ki jo pripravljata gledališki skupini Buffetto (Rusija) in Matita (Slovenija), in lutkovna predstava gledališča Matita Male nočne zgodbe. Premiero pa bo doživela tudi predstava lutkovnega gledališča Papilu Papir, škarje in kamen.

Pri organizaciji festivala sodelujejo tudi mednarodna festivalska mreža Alpe Adria, lutkovni del festivala Mittelfest, Puppet festival Gorica (Italija) in ljubljanska festivala Ana Desetnica in Trnfest ter mariborski Lutkovni pristan.

25. 8.
ob 17.30, park pri tržnici, nastop lutkarja Matije (Slovenija),
ob 18.00, Titov trg, lutkovna predstava Pavla Vangelija (Češka): Swing, sledi nastop klovna, skupina Buffetto (Rusija).

26. 8.
ob 17.30, park pri tržnici, lutkovna predstava Pavla Vangelija (Češka): Swing,
ob 18.15, Titov trg, lutkovna predstava skupine Plansjet (Belgija): Lutke plešejo, sledi nastop skupine Matita (Slovenija): Pulčinela in zmaj.

27. 8. ob 10.00, park pri tržnici, lutkovna predstava skupine Plansjet (Belgija): Lutke plešejo.

28. 8.
ob 10.30 in 17.30, park pri tržnici, nastop žonglerja: Willy Wonder Show (Nemčija),
ob 18.00, Titov trg, nastop zasedbe Guixot de 8 (Španija): 35 kreativnih iger,
ob 18.30, Titov trg, lutkovna predstava Chaussee Theatra (Nemčija): Piščanček in nastop žonglerja: Willy Wonder Show (Nemčija),
ob 20.00, Titov trg, koncert Slona in Sadeža (Slovenija), sledi lutkovna predstava teatra Matita (Slovenija): Male nočne zgobe.

2
9. 8.
ob 10.30, kopališče, nastop žonglerja: Willy Wonder Show (Nemčija),
ob 17.00, Ukmarjev trg, lutkovna predstava skupine Cinnemarionnette (francija): Pepe,
ob 17.30, park pri tržnici, lutkovna predstava skupine Cinnemarionnette (Francija): Pepe,
ob 18.00, Titov trg, otroška predstava gledališča Piki (Slovaška): Ko mame ni doma, lutkovna predstava skupine Cinnemarionnette (Francija): Zaljubljeni umetnik, nastop žonglerja: Willy Wonder Show (Nemčija), lutkovna predstava skupine Cinemarionnette (Francija): Fotograf, ulična predstava skupin Buffetto (Rusija) in Matita (Slovenija): Mamin pouhn kufr.

30. 8.
ob 10.00, park pri tržnici, lutkovna predstava skupine Cinnemarionnette (Francija): Pepe,
ob 10.30, gledališče, lutkovna predstava skupine Matita (Slovenija): Male nočne zgodbe,
ob 17.30, park pri tržnici, ulična predstava skupin Buffetto (Rusija) in Matita (Slovenija): Mamin pouhn kufr,
ob 18.15, Titov trg, nastop klovna Alberta (Velika Britanija), lutkovni predstavi skupine Cinemarionnette (Francija): Fotograf in Zaljubljeni umetnik, sledi predstava skupine Plansjet (Belgija): Lutke plešejo in še lutkovna premiera gledališča Papilu: Papir, kamen, škarje.
Konec.