Foto:
Foto:

Seliškar je avtor mlajše generacije, ki v svojih delih raziskuje odnose med osnovnimi elementi, kot so zrak, ogenj in voda, ob tem pa izkorišča zvok in interaktivnost.

Vse se zgodi v senci drevesa predstavlja objekte in videodela zadnjih treh let umetnikovega delovanja, ki združujejo sakralne prostore z intimnim doživetjem.

Obiskovalec razstave bo tako prek prižnice iz blaga, lesa, bakra in železa prestopil v prostor pridušene svetlobe, namenjen občutju intime in miru. V tem prostoru bo razstavljen kip, naslovljen Pogled angela, in skulpturi, navezani na motiv drevesa.

Prva bo sestavljena iz moške in ženske polovice, drugo pa je kipar zasnoval v smislu kozmičnega drevesa, ki ga poznajo nekatera verstva, v smislu zveze med več realnostmi, med nebom in zemljo. Nanj bodo obiskovalci lahko zapisali svoje intimne želje, ob njem pa bo tekel tudi videoposnetek z mikroskopskimi posnetki, animacijo in drugim, prikazoval bo ciklično življenje drevesa.

Primož Seliškar (1973), ki je na likovno prizorišče stopil v drugi polovici devetdesetih let, pravkar končuje podiplomski študij kiparstva pri prof. Matjažu Pačivavšku.

Do zdaj je razstavljal v galeriji Kapelica in celjskem Likovnem salonu ter v ljubljanski vili
Katarina, galeriji Dolsko, Mladinskem centru Velenje, arboretumu Volčji potok in na ljubljanski Metelkovi.