Foto:
Foto:
Pjer Žalica

Film je bil prikazan v okviru regionalnega programa, v katerem so bili predstavljeni celovečerni in kratki igrani ter dokumentarni filmi. Žirija se je odločila za dve posebni nagradi, ki sta pripadli Rezervnim delom in srbsko-črnogorskemu filmu Mali svet.

Nesporni zmagovalec festivala, ki se je uradno sklenil v soboto s slovesno podelitvijo nagrad, je bosansko-hercegovski film Gori vatra (Gori ogenj) Piera Žalice.

Omenjeni film je že pred festivalom prejel nagrado Evropske filmske akademije za dokumetnarec. Na letošnjem sarajevskem festivalu pa je film pobral nagrado Agnes B., vredno 15 tisoč evrov, nagrado RTV-ja Bosna in Hercegovina za najboljši igrani film v regionalnem programu in nagrado za najboljši prvenec. Žalici je žirija dodelila posebno nagrado za najboljšega bosansko-hercegovskega režiserja, posebno nagrado za najboljšega domačega snemalca pa je, prav tako za film Gori vatra, dobil Mirsad Herović.

Nagrado UIP Prix Sarajevo za najboljši evropski kratki film je dobil francosko-belgijski film Denarnica režiserja Vincenta Bierrewaertsa.