Foto:
Foto:

S podpisom tripartitne pogodbe je Elektro Ljubljana za pet let brezplačno oddal prostore v Stari elektrarni ministrstvu za kulturo.



Sodobna uprizoritvena umetnost v Stari elektrarni
716 kvadratnih metrov prostorov so poimenovali Vadbišče v Stari mestni elektrarni. Namenjeno pa bo predvsem umetnikom, producentom in organizatorjem s področja sodobnih uprizoritvenih umetnosti, ki do zdaj niso imeli svojega prostora za ustvarjanje.

Vadbišče Stara mestna elektrarna bo še letos postalo zbirališče ustvarjalcev in ljubiteljev
umetnosti ter kulture, je dejala ministrica Rihterjeva.

Od ideje do realizacije
Ministrica je še dodala, da je bilo od ideje pa do podpisa pogodbe potrebno več kot leto in pol usklajevanja in priprav vse potrebne dokumentacije. Poudarila je, da je k uresničitvi ideje pripomoglo dobro sodelovanje med vladnimi resorji po vzoru evropskih modelov, omenjeni projekt pa
je hkrati dokaz, da je sodelovanje gospodarstva in kulture, kar je v Evropi uveljavljena praksa, mogoče tudi v Sloveniji.

Razpis za upravljanjeprostora
Po besedah Uroša Korenčana z ministrstva za kulturo slednje čaka še objava razpisa, s katerim bo Stara mestna elektrarna dobila upravitelja, ki bo usklajeval delovanje ustvarjalcev in zagotavljal primerno programsko realizacijo.