Foto:
Foto:

V prihodnjih dneh bodo številno občinstvo zabavali glasbeni, kulturni in športni dogodki. Festival mednarodnih razsežnosti bodo popestrili še obisk 42 delegatov iz 12 držav, otroški pevski festival Buc Buc in sejem z razstavljavci iz 17 držav.

Glasbeni del Kranjske noči bo na ogled in posluh ponudil kar 70 glasbenikov raznih glasbenih zvrsti, osrednji koncertni dogodek pa bo nastop Josipe Lisac na gradu Khislstein. Obisk prireditev je načeloma brezplačen, izjema je koncert Josipe Lisac (2.000 tolarjev).

Pestro bo med drugim tudi na Glavnem trgu
; medijski oder Radia Kranj bo v živo ob 19. uri gostil Voja (iz nekdanje skupine Botri), Yuhubando, Make up 2, Piko Božič, Total Knockout, moški striptiz idr., grad Khislstein pa bo gostil izvajalce klasične glasbe.

Vrhunec festivala

Vrhunec kulturno-glasbene prireditve pa bo v petek, 1. 8., ko bo slavnostno odprtje festivala, s katerim bodo zaznamovali tudi občinski praznik.

Na kantavtorskem odru pred Prešernovim gledališčem
bodo nastopili Tinkara Kovač, Zoran Predin, Adi Smolar in Tomo Jurak & Zmazek Žan. Pungart bo gostil komedijo Dese Muck Jutri začnem, nastopili pa bodo še Slapovi, hrvaški trio Gušt z dalmatinsko glasbo in Pop Design z Vilijem Resnikom. Na Maistrovem trgu pa se bodo zbrani lahko zabavaliob glasbi skupin The Strings, Jebela cesta Duo Calypso, Riko in Pilot in duo đevad in Toni.

Največje festivalsko prizorišče je Slovenski trg, saj se je na njem v preteklih letih zbralo tudi do 20.000 obiskovalcev, letos pa občinstvozabavale skupine Karma (Hrvaška), Kingston, Vlado Kreslin z Malimi bogovi in Victory Big Band. Festivalsko dogajanje bo v soboto sklenil veličasten ognjemet, ki se bo letos odvijal z dveh prizorišč hkrati.