Foto:
Foto:
Marie Trintignant, Le Prince du Pacifique

Prepir naj bi se zgodil v Vilni, kjer je snemala televizijski film o francoski pisateljici Colette. Igralko so v nedeljo pripeljali v bolnišnico v s hudimi poškodbami po glavi in notranjimi krvavitvami. Od takrat se ni več zbudila iz kome.

Klinična smrt in pripor Cantata
Klinično smrt Trintignantove so ugotovili že zdravniki v Vilni, kjer so jo konec prejšnjega tedna dvakrat operirali, v četrtek pa je to potrdil pariški nevrokirurg Stephane Delajoux.

Sodišče v Vilni je v četrtek odredilo začasni pripor za 39-letnega Cantata, pevca francoske rokovske skupine Noir Desire. Ta trdi, da naj bi šlo zgolj za nesrečo po prepiru.

Biografija in filmografija
Marie Trintignant, rojena leta 1962 v Parizu, je bila iz filmske družine. Že s štirimi leti je z očetom, slavnim francoskim igralcem Jeanom-Louisom Trintignantom, nastopila v filmu Ljubezen moja, ljubezen moja, ki ga je režirala njena mati Nadine. Slednja je tudi režirala film o francoski pisateljici Colette, za katerega sta skupaj s hčerko napisali scenarij.

Kasneje je v bogati filmski karieri nastopila v skoraj 50 filmih, med njimi v Les Apprentis, Betty, Cible emouvante, Comme elle respire, Promenons-nous dans les bois, Le Prince du Pacifique, Harrison's Flowersin Les Marmottes.