Foto:
Foto:
Prizor iz serije Zahodno krilo

Kar 435 nominirancev letos tekmuje v 89 kategorijah.

V tekmi za prestižne televizijske nagrade s 16 nominacijami vodi serija Pod rušo (Six Feet Under).


Drama, ki se dogaja v mrtvašnici, se poteguje za najvišja priznanja v kategorijah najboljši dramski igralec, najboljša dramska igralka in najboljša dramska serija.

S 15 nominacijami ji je za petami serija Zahodno krilo (The West Wing). Še vedno priljubljeni Sopranovi so letos dosegli 13 nominacij.

Nagrada za najboljšo dramo, kamor spadajo te serije, velja v ZDA za najprestižnejšo od vseh nagrad. V kategoriji komedij pa s 13 nominacijami letos vodita seriji Vsi imajo radi Raymonda (Everybody Loves Raymond) in Seks v mestu (Sex and The City).

Za nagrado za izjemno glavno moško vlogo v dramskem žanru se med drugimi potegujejo Peter Krause, James Gandolfini in Martin Sheen iz vodilnih treh serij. Nominirane igralke v tej kategoriji so Frances Conroy, Edie Falco, Allison Janney, Jennifer Garner in Marg Helgenberger.


V žanru komedije se bodo za najboljšo moško glavno vlogo med drugimi pomerili Larry David, Matt Le Blanc in Tony Shalhoub, med damami v tej kategoriji pa sta nominirani tudi Jennifer Aniston in Sarah Jessica Parker.