Narine Arakelian, sicer mati 21-letnega sina, je izrazila željo, da bi NTF (non-fungible token oziroma nezamenljivi žeton) kupil par, ki ima težave z zanositvijo. "Tako vesela sem, da bom s svojim umetniškim delom spravila otroka na svet. Prelepo ustvarjalno dejanje je dati dar umetnosti in življenja," je dejala po pisanju portala Page Six.

Ko se bo otrok rodil ... bo otrok
"Vsa moja umetniška dela so moji otroci in dejstvo, da bo to dejansko porodilo otroka, je čudovito. Umetnost bo kupcu vedno toliko pomenila, ker mu bo prinesla otroka! Vedno bo nosil ta poseben spomin," je še dodala. Ob tem je poudarila, da bo "otrok, ko se bo rodil, otrok, ne pa umetniško delo".

Umetnica se je na Art Miamiju, enem od satelitskih sejmov okoli prestižnega Art Basel Miami Beach, pred kratkim predstavljala s triptihom, naslovljenim Ljubi, upaj, živi. Napovedani NFT bo ustvarila iz dela Živi.

Družba, kultura in politika
Narine Arakelian je v Sibiriji rojena armenska umetnica, ki živi med Los Angelesom in Moskvo. Leta 2015 je diplomirala na Državnem inštitutu Surikov v Moskvi, nato pa je opravila enoletno pripravništvo na oddelku za digitalno umetnost na Akademiji za umetnost v Los Angelesu. V svojem ustvarjanju združuje vizualne in uprizoritvene umetnosti z uporabo novih digitalnih tehnologij ter se osredotoča na družbena, kulturna in politična vprašanja, kot so stereotipi o spolni identiteti in ženskah.

Med njenimi preteklimi deli je denimo preoblikovanje znamenitega spiralnega stopnišča Palazzo Contarini del Bovolo v Benetkah iz 15. stoletja v osupljiv večbarvni svetilnik na Beneškem bienalu leta 2019. Na bienalu je nato izvedla še performans, v katerem se je sprehodila skozi razstavne prostore in postopoma odstranjevala dele svoje oprave, dokler ni bila povsem gola, še navaja Page Six.