Foto:
Foto:

14. februarja 1959 je angleški glasbeni časopis NME razglasil Cliffa Richarda za najuspešnejšega novinca na glasbenem prizorišču. Tako se je začela njegova glasbena kariera, v kateri žanje uspehe že dobra štiri desetletja.

Pa še nekaj valentinovih
14. februarja 1977 je pevka Janis Ian prejela kar 461 valentinovih razglednic. V skladbi 'At Seventeen je namreč prepevala, da še nikoli ni prejela nobene, in njeni zvesti oboževalci so poskrbeli za prijetno presenečenje valentinovega.

Na valentinovo leta 1980 sta se poročila newyorški glasbenik Lou Reed in Sylvia Morales. Poročni obred je bil v New Yorku.

Leto pozneje sta se vzela Mike Barson, član skupine Madness, in njegova dolgoletna prijateljica Sandra.

Leta 1992 sta si večno zvestobo obljubila Jon Ferris, član nekdanje avstralske pop-rock skupine INXS, in igralka Leslie Bega.

Na valentinovo leta 1996 je v zakonski stan vstopil tudi Prince, oz. Symbol, oz TAFKAP, kakor se je takrat imenoval. V minneapolski cerkvi se je poročil z Mayte Garcia. Za to priložnost je pripravil posebno skladbo 'Friend, Lover, Sister, Mother/Wife, ki jo je prvič predstavil med poročnim plesom.

Rubriko pripravlja Robert Zajšek, Radio Maribor.