V zadnjih devetih letih je ŠOU v Ljubljani zamenjal že šest direktorjev. Foto: MMC RTV SLO
V zadnjih devetih letih je ŠOU v Ljubljani zamenjal že šest direktorjev. Foto: MMC RTV SLO

Kot poroča Dnevnik, bo Klasincu, sicer nekdanjemu direktorju Term Ptuj, ob sporazumni razveljavitvi pogodbe pripadala 47.000 evrov bruto odpravnine, v primeru enostranske prekinitve pogodbe, ki jo bo izvedla organizacija, pa 63.000 evrov bruto.

Kljub 4-letnemu mandatu so na ljubljanski študentski organizaciji v zadnjih devetih letih zamenjali že šest direktorjev. Prejšnji direktor Rok Sotlar je prejemal 5800 evrov bruto plače, ob odhodu s funkcije pa mu je pripadlo 40.000 evrov bruto odpravnine, piše Dnevnik.

Klasinca je za novega direktorja predlagalo predsedstvo organizacije. V študentski organizaciji so dodali, da je predsedstvo najprej opravilo pogovore s petimi kandidati od dvanajstih, ki so se prijavili na razpis.

Direktor ŠOU-a v Ljubljani zastopa organizacijo v pravnem prometu in skrbi za zakonitost njenega poslovanja ter za zagotavljanje finančnih sredstev za delovanje organov organizacije. Organizira tudi delo strokovnih služb ter predpisuje pristojnosti in odgovornosti zaposlenih pri materialno-finančnem poslovanju.

Naloge je Klasinc prevzel z današnjim dnem.