Odvetnik Dnevnika je že danes jasno povedal, da tudi če bi sodišče razsodilo, da je bila odpoved delovnega razmerja nezakonita, ponovna zaposlitev Tanackovičeve v nobenem primeru ne pride v poštev. Foto: BoBo
Odvetnik Dnevnika je že danes jasno povedal, da tudi če bi sodišče razsodilo, da je bila odpoved delovnega razmerja nezakonita, ponovna zaposlitev Tanackovičeve v nobenem primeru ne pride v poštev. Foto: BoBo

Javnost bo lahko poslušala. Zmotne navedbe odvetnika
Poravnava ni bila uspešna, zato je sodišče opravilo narok. Se je pa zapletlo že na začetku, saj je odvetnik Dnevnika Blaž Žibret sodišču predlagal, naj obravnavo zapre za javnost, češ, da bi lahko v "eter" ušle tudi poslovne skrivnosti medijske hiše. Sodišče zahtevi ni ugodilo. Tatjana Tanackovič že od začetka trdi, da odpovedi pogodbe ni dobila iz poslovnih razlogov, temveč zaradi osebnih zamer.

"Žal mi je, da se niso bili pripravljeni resno pogovarjati o poravnavi, še bolj pa me je presenetilo, da so kot časopis hoteli izključiti javnost. Očitno ne želijo, da bi javnost izvedela, da se tudi na področju medijev dogajajo nepravilnosti, nezakonite odpovedi in nedopustno ravnanje z zaposlenimi," je povedala Tanackovičeva. Zanjo Dnevnik trdi, da ima že novo službo in je zato neutemeljena višina odškodnine, kar pa ne drži. To je ugotovilo tudi sodišče, ki je vpogledalo v register brezposelnih oseb.

Starman: Dnevnik ima dvojna merila
Tudi zagovornik Tanackovičeve Janez Starman je začuden nad predlogom za izključitev javnosti, saj so bili "vsi poslovni podatki, ki so bili podlaga za odpoved delovnega razmerja, navedeni v sami odločbi o odpovedi, zato ne more iti za nobeno poslovno skrivnost".

Starmana še čudi, "da predlog o izključitvi javnosti in s tem novinarjev prihaja od časopisne hiše, in sicer v postopku, ki se nanaša na presojo zakonitosti ravnanja v razmerju do zaposlenih, čeprav je po drugi strani ravno naloga medijev, da s poročanjem opozarjajo na morebitne nezakonitosti. Očitno Dnevnik šteje, da to velja za druge, zanj pa ne."

Ne bi je vzeli nazaj pod nobenim pogojem
Odvetnik Dnevnika je že danes jasno povedal, da tudi če bi sodišče razsodilo, da je bila odpoved delovnega razmerja nezakonita, ponovna zaposlitev Tanackovičeve v nobenem primeru ne pride v poštev.

Na Dnevniku trdijo, da je bila odpoved službe povsem zakonita in da mobinga pri njih ni bilo. Naslednja obravnava bo 31. marca, ko bo sodišče zaslišalo odgovorno urednico časnika Suzano Rankov, urednico Poslovnega Dnevnika Vesno Vukovič in predsednika uprave Dnevnika Bojana Petana.

Evgenija Carl, TV Slovenija