Foto: BoBo/Aleš Srnovršnik
Foto: BoBo/Aleš Srnovršnik

Ob teh prizadevanjih bodo tako v poletni sezoni še okrepili tudi mrežo organiziranih javnih prevozov. "Podaljšujemo čas organiziranih prevozov od začetka junija do konca septembra. Povečana bo frekvenca," je pojasnila Andreja Kemperle Lotrič.

Spreminja se poletna se tarifa na nekaterih najbolj obleganih parkiriščih, za tri evre bo dražja tudi cestnina na gozdni cesti na planino Blato, kar se je nekaterim svetnikom zdelo občutno premalo. "Absolutno sem mnenja, da je cesta na Blato prepoceni. Ta cesta bi, kot biserček tega kraja, morala biti dražja," je menil Jure Sodja.

Redki svetniki pa so bili mnenja, da so podražitve lahko dvorezen meč, saj se lahko zgodi, kot pravi Milena Cesar, da se bo v proračun steklo manj denarja "kot običajno, če bi obdržali cene na isti ravni."

Bojan Traven na drugi strani opozarja, da se obiskovalci ne bi smeli pridušati nad povišanjem parkirnin, saj je Bohinj eno redkih območij, ki omogoča brezplačne javne prevoze: "Nihče, ki pride v Bohinj, ni prikrajšan za nič. Lahko parkira zastonj nekje na obrobju in ga lahko z avtobusom prepeljemo do Bohinjskega jezera ali Blata."

Kot so še menili svetniki, so podražitve upravičene tudi zato, da bodo s tem denarjem tudi v prihodnje lahko še krepili mrežo javnih prevozov in parkirišč na obrobju.