Foto: BoBo
Foto: BoBo

Občinska parkirišča bodo od zdaj plačljiva, razdeljena v več območij, režim pa naj bi zaživel še pred zimsko sezono.

Občina Kranjska Gora ima trenutno na celotnem območju 49 javnih parkirišč s skupaj skoraj 2000 parkirnimi mesti in vsa so bila doslej brezplačna, pravi podžupan Bogdan Janša. Parkiranje je bilo rak rana predvsem v turističnih vrhuncih, a tudi sicer je bilo nujno vzpostaviti režim, ki ga bo mogoče izvajati in nadzirati.

"Pač, dogovorili smo se – enkrat je treba tudi v ta gordijski vozel zagristi. Bili smo edina od večjih turističnih občin, ki tega nismo imeli urejeno," je povedal Janša.

Tudi cena bo primerljiva, predvsem različni paketi zakupa parkirišč pa bodo celo ugodnejši. Bodo pa vsem uporabnikom ponudili različne možnosti, tudi abonmaje za goste, letne karte za dnevne goste in posebne letne karte za domačine za 30 evrov, dodaja Janša.

Plačljivo parkiranje bodo še pred vrhuncem zimske sezone uredili povsod tam, kjer bo to tehnično izvedljivo v tako kratkem času, zato so pohiteli z naročanjem in prvi parkomati so že na poti v Kranjsko Goro, pravi Janša.

Denar, zbran s parkirninami, bo strogo namenski. Na tem področju jih namreč čaka še kar nekaj dela, med drugim tudi izgradnja parkirne hiše, za katero že imajo zemljišče, začeli pa so se tudi že postopki za izbor izvajalca, ki bo pripravil dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja.