Foto: Sporočilo za javnost/Luka Kotnik/fotoarhiv ZTKK
Foto: Sporočilo za javnost/Luka Kotnik/fotoarhiv ZTKK

"Z odzivom ljudi smo zadovoljni, še zlasti ker je bilo to prvo tako sodelovanje za nas vse," je izpostavil kranjski župan Matjaž Rakovec. Predlogi so raznovrstni, občani pa so največkrat predlagali ureditev oziroma posodobitev otroških igrišč, rekreacijskih površin, sprehajalnih in kolesarskih poti ter gozdnih učnih poti.

Med predlogi so tudi obnova objektov kulturne dediščine, postavitev oziroma obnova spomenikov in obeležij ter ureditev skupnega prostora za druženje in dejavno preživljanje prostega časa. Med infrastrukturnimi predlogi so se največkrat pojavile pobude za odpravo talnih ovir, obnove pločnikov in postavitev merilcev hitrosti ter ulične razsvetljave, med mehkimi vsebinami pa vodena vadba, predstave za otroke, monitoring štorkelj in podobno.

O tem, kateri od prejetih predlogov se bodo uvrstili na glasovanje, bo v teh dneh odločala komisija, ki bo za vsak predlog preverila, ali je izvedljiv, skladen z zakonodajo, v pristojnosti občine, finančno ovrednoten med 2500 in 24.000 evri ter ali ustreza drugim predpisanim pogojem za uvrstitev v participativni proračun.

Ustrezni predlogi se bodo uvrstili na glasovanje, ki bo potekalo med 1. in 10. marcem, ko bodo občani neposredno odločali o tem, kateri projekti so najbolj potrebni in jih je treba prednostno izvesti. Zanje bo namenjenih 624.000 evrov občinskih proračunskih sredstev.