Gradbeni inšpektor je ustavil gradnjo izolske vpadnice, ker januarsko gradbeno dovoljenje ni primerno. Foto: Občina Izola
Gradbeni inšpektor je ustavil gradnjo izolske vpadnice, ker januarsko gradbeno dovoljenje ni primerno. Foto: Občina Izola

Zaradi nepričakovanega zapleta se bo gradnja nekoliko zavlekla. Gradbišče ob nekdanjih Stavbenikovih obratih oziroma izolski Komunali že od torka stoji. Dela se bodo lahko nadaljevala, ko bo občina pridobila spremenjeno gradbeno dovoljenje.

Direktor občinske uprave Marko Unterlechner pojasnjuje, zakaj je nastal zaplet: "Petrol je v času, ko smo čakali na začetek gradnje, projektiral svoj bencinski servis ob vpadnici, ki predvideva uvoz in izvoz na samo vpadnico. V postopkih usklajevanja projektantov in racionalizacije stroškov izvedbe smo prišli do rešitev, ki predstavljajo stanje, kot se je izvajalo na samem gradbišču."

Bilo bi nesmiselno, pravi Unterlechner, da bi vpadnico zgradili, pozneje pa bi morali zaradi uvoza in izvoza za potrebe bencinskega servisa podreti pločnik: "Ravno zato smo šli v to spremembo projekta za izvedbo. Hkrati pa smo pripravljali projekte za spremembe, ker smo to želeli formalizirati z vidika dokumentacije s projektom izvedenih del pri tehničnem pregledu vpadnice."

In kaj vse skupaj pomeni za terminski načrt izvedbe projekta? "Če se postopek pridobitve spremenjenega gradbenega dovoljenja zavleče za kakšen mesec, bi to pomenilo, da bi dela lahko ponovno začeli komaj septembra, končali pa bi jih in pridobili uporabno dovoljenje v oktobru."

Promet bo do takrat zaradi zapore ceste potekal po obvozih.

Jasna Preskar, Radio Koper