Nagrajenci 7. Juniorjevega likovnega ekonatečaja. Foto: BoBo
Nagrajenci 7. Juniorjevega likovnega ekonatečaja. Foto: BoBo
false
Nagrajena dela so razstavljena v Kozjanskem parku, kjer so gostili večino najboljših mladih ustvarjalcev z njihovimi družinami. Foto: Suzana Vahtarić

Na natečaj, poimenovan "Jabolko – čudežni sadež", je prispelo 379 del osnovnošolcev iz vse Slovenije. Strokovna žirija v sestavi likovne pedagoginje dr. Beatriz Tomšič Čerkez s Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani, krajinske arhitektke Vesne Zakonjšek iz Kozjanskega parka in odgovorne urednice revije Irene Cerar je lahko izbrala le 20 nagrajencev.

Kot je povedala Irena Cerar, so pri izboru upoštevali domiselnost predstavljenega motiva, primerno in ustvarjalno uporabo likovnih materialov ter postopkov dela, splošno izvirnost in zanimivost likovnega izdelka. Nagrajena dela so razstavljena v Kozjanskem parku, kjer so gostili večino najboljših mladih ustvarjalcev z njihovimi družinami.

Dan so preživeli ustvarjalno, po krajšem okrepčilu in pozdravu odgovorne urednice revije Irene Cerar ter direktorja parka Tea Hrvoja Oršaniča so si udeleženci ogledali predstavitveni film o visokodebelnih travniških sadovnjakih in po ogledu razstave in podelitvi nagrad dan preživeli na Čerčkovi domačiji, kjer ima Kozjanski park od leta 2005 kolekcijski sadovnjak visokodebelnih jablan in hrušk, v neokrnjeni naravi pa so izdelovali tudi hišice za koristne organizme.

20 najboljših izdelkov je v Kozjanskem parku razstavljenih, vsi nagrajenci so dobili nagrade, ki jih je prispeval Kozjanski park.

Suzana Vahtarić, Radio Slovenija

Nagrajenci 7. Juniorjevega likovnega ekonatečaja so:

1. mesto: Lana Jerele, 10 let: Pomlad – cvetoča jablana, mentorica: Vida Cizel, OŠ Šmarjeta Lana; prejme petdnevno udeležbo na poletnem naravoslovnem taboru v organizaciji Kozjanskega parka.



2. mesto: Jošt Hölbl, 6 let: Rad jem jabolka, mentorica: Branka Meznarič, OŠ Janka Padežnika Jošt; prejme družinski vikendpaket v Slovensko-bavarski hiši v Podsredi z organizacijo vodenih ogledov.

3. mesto: Vesna Sevšek, 10 let: Čudežna košara, mentorica: Maja Sever, POŠ Dole pri Litiji. Vesna prejme 6 steklenic jabolčnega soka, pridelanega iz starih sort jabolk v Kozjanskem parku in družinsko vstopnico za obisk gradu Podsreda.