Uradni lastnik Nokturna je postal DUTB. Foto: MMC RTV SLO/Radio Koper
Uradni lastnik Nokturna je postal DUTB. Foto: MMC RTV SLO/Radio Koper

Primorje v stečaju naj bi predvidoma maja na trg dalo 53 apartmajev. Gre za nepremičnine v Oltri, njihova skupna vrednost pa je ocenjena na dobrih 11 milijonov evrov. Prodajali jih bodo po nižji, likvidacijski vrednosti. Čeprav gre za sprva načrtovano turistično oziroma apartmajsko naselje, stečajni upravitelj Rudolf Hramec trdi, da so to po namembnosti stanovanja za stalno prebivanje.

Nekatera imajo pogled tudi na Nokturno na drugi strani Koprskega zaliva. Njihova uradna lastnica je postala Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), zdaj pa preverja, kaj vse je treba v novogradnji popraviti, nato bo šlo okoli 200 stanovanj v prodajo. Enako čaka tudi stanovanjski kompleks pri koprskem sodišču.

Kaj se bo zgodilo s trgom, če bo v Kopru naenkrat na prodaj okoli 600 novih stanovanj? Daniel Lovšin iz Združenja družb za nepremičninsko posredovanje pri GZS-ju pravi: "Če bo cena teh stanovanj na tržišču previsoka, potem se na trgu ne bo dogajalo nič pomembnejšega, kakor se danes. Trg je danes živahen. Če pa bo cena precej ugodnejša, kot so danes nepremičnine na tržišču, to lahko povzroči kakšno nižanje cen nepremičnin."

Lovšin opaža, da nekateri lastniki vztrajajo pri previsokih cenah. "Cene niso realne in taka stanovanja se ne prodajo oziroma se prodajajo na večkratnih dražbah in se ne uspejo prodati," je povedal.

Na DUTB-ju cen stanovanj v Nokturnu še ne razkrivajo, v Primorju pa so prepričani, da bodo za Oltro takšne, da bodo zanimive za kupce.

Tjaša Škamperle, Radio Koper