Ureditev območja Kampolin, kot ga predlaga občina, krajanov ni prepričala. Foto: RTV SLO
Ureditev območja Kampolin, kot ga predlaga občina, krajanov ni prepričala. Foto: RTV SLO

"Ne enega, storili smo dva koraka nazaj v naporih, da bi kar najbolje rešili nastali zaplet in poiskali za obe strani sprejemljive rešitve. Zato smo razočarani, da v Cvilni iniciativi niso razumeli našega poziva, da še enkrat vsi skupaj razmislimo o tem projektu," razplet komentira piranski župan Peter Bossman in dodaja: "Predlagali smo jim, da občina ne bi objavila odloka, ustanovili bi 7- člansko komisijo, v kateri bi imela Civilna iniciativa za zeleni Kampolin tri predstavnike. Komisija bi imela štiri mesece časa za iskanje izboljšav. Če v tem času ne bi našli skupnega jezika, smo se celo zavezali, da občina sama razpiše referendum," presenečenja nad zavrnitvijo ne skriva Bossman.

"Še vedno smo prepričani, da je hudourniška grapa neprimeren teren za gradnjo in še posebej za bivanje in da je stanovanj v občini že dovolj. Njihov predlog a priori predpostavlja gradnjo, kar je v popolnem nasprotju s prizadevanjem naše Civilne iniciative," razloge za zavrnitev županovega predloga pojasnjuje pobudnik Civilne iniciative za zeleni Kampolin Marko Zorman.

Zorman se sicer strinja z občino, da referendum ni potreben, vendar "časovna stiska, ki nas pesti v tem trenutku, zagotovo ne botruje možnosti, da bi našli za skupnost najboljšo rešitev".

V Civilni iniciativi zeleni Kampolin so zadostnih pet odstotkov podpisov pridobili že v začetku letošnjega leta, pri čemer so odločno zanikali, da so podpise pridobili z zavajanjem občanov. Zdaj mora župan v petnajstih dneh sklicati sejo občinskega sveta, ki mora nato v tridesetih dneh razpisati referendum na celotnem območju občine.