Foto: Facebook Visit Pohorje
Foto: Facebook Visit Pohorje

"Čeprav si na Pohorju prizadevamo, da je obiskovalcem na razpolago čim več smučišč in žičnic, vlečnica Cojzarica v soboto žal ne bo obratovala. Razlog za večjo okvaro je v nevestnem ravnanju deskarja, ki je danes okoli 14.45 na vlečnici s krogcem zapeljal s trase v levo in napel vlečno jeklenico do skrajnosti, nato pa izpustil vlečko. S tem je povzročil, da je jeklenica močno zanihala in se iztirila s koles," so zapisali na profilu Visit Pohorje na Facebooku.

Kot so še zapisali, bodo okvaro poskušali popraviti do konca dneva, če pa jim ne bo uspelo, vlečnica Cojzarica ne bo obratovala niti v nedeljo.

Pokvarjena šestsedežnica Počivalo v Cerknem

Pokvarjena je tudi šestsedežnica Počivalo na smučišču Cerkno. Tehnično napako bodo skušali odpraviti ponoči, če jim bo uspelo, bo v nedeljo sedežnica znova obratovala, so zapisali na strani Terme in smučišče Hotel Cerkno na Facebooku. "V nasprotnem primeru bo na voljo zgolj blagajna Počivalo za nakup vozovnic in testiranje. Če nam ne uspe odpraviti okvare, bomo s parkirišča Počivalo uredili prevoze do postaje Brdo," so sporočili.

Na smučišču pričakujejo povečane čakalne dobe na blagajni in prevozih med postajami. Smučarje zato pozivajo, da nakup smučarskih vozovnic opravijo na blagajni Počivalo in se z lastnim ali organiziranim prevozom odpeljejo na postajo oziroma parkirišče Brdo. Vozovnice lahko kupijo tudi na Petrolu.