Gradnja. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Gradnja. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Župan Šantej je povedal, da bo gradnja potekala naslednjih devet mesecev in bo zahtevna, saj bo treba med drugim izmenično zapirati državno cesto oziroma usklajevati delo z zaporami.

"Hkrati ob gradnji kanalizacijskega omrežja se bosta izvajala priprava in polaganje cevi za optično omrežje, prav tako se gradnji pridružuje Elektro Celje s svojimi elektrovodi," je pojasnil.

V sklopu gradnje kanalizacije je predvidena tudi gradnja ločenega sistema za odvod komunalne odpadne vode, ki se navezuje na obstoječe kanalizacijsko omrežje, preko katerega se komunalne odpadne vode odvajajo na obstoječo čistilno napravo.

Po Šantejevih besedah se na Občini Laško trudijo v večje projekte vključiti čim več manjših, s čimer želijo doseči, da je na določenem območju občine infrastruktura v celoti zaključena.

Občina bo jeseni začela tudi obnovo vodovoda v starem mestnem jedru ter ureditev meteornega odvodnjavanja in javne razsvetljave. Zamenjali bodo še pohodne in vozne površine ter uredili urbano opremo in ozelenitev v starem mestnem jedru. Vrednost del prve etape projekta, ki obsega del Trubarjeve in Mestne ulice, del Valvasorjevega trga, del Aškerčevega trga ter ulico Pod gradom, je ocenjena na nekaj manj kot tri milijone evrov.