Celotna naložba bo sicer stala približno 12 milijonov evrov, graditi jo nameravajo začeti prihodnje leto, so sporočili s črnomaljske občine.

Ob navedenem državnem denarnem vložku v Črnomlju še približno 1,4 milijona evrov pričakujejo iz Eko sklada, preostanek naložbe bodo pokrila občina.

Ta bo tudi v kratkem objavila odločitev o oddaji naročila, tej bo sledil podpis pogodbe z izbranim izvajalcem. Zagotovili bodo tudi vse potrebno, da bo pouk med gradnjo potekal nemoteno in skladno s šolskimi potrebami, so dodali na črnomaljski občini.

Z novogradnjo bodo nadomestili stavbo, katere starejši del je načel čas, dodatno pa jo je leta 2018 poškodovala huda toča, ki je Belo krajino močno prizadela. Šlo bo za eno največjih naložb v šolstvo v občini in hkrati državi.

Črnomaljski župan Andrej Kavšek je po potrditvi omenjenega državnega vložka poudaril, da so si med usklajevanjem in pridobivanjem potrebnih dokumentov prizadevali za gradnjo sodobne šole z najvišjo kakovostno ravnijo, so še zapisali na črnomaljski občini.

V Črnomlju so pred tem večkrat opozorili na nevzdržnost razmer v Osnovni šoli Loka, saj se njeni šolarji pouka udeležujejo na različnih koncih mesta.

V črnomaljski Loki so tudi na mestu porušene stare vrtčevske zgradbe septembra začeli graditi nov otroški vrtec Loka. Naložba bo stala nekaj manj kot 4,2 milijona evrov, nekaj manj kot 570.000 evrov bo zanjo prispeval Eko sklad. Novi vrtec bo nared do novega šolskega leta, je Kavšek zagotovil ob začetku gradnje.