Znotraj vojašnice zaradi predsedovanja Slovenije Svetu EU-ja od 1. julija namreč ni več mogoče parkirati, občani pa vozila nevarno puščajo kar ob cesti.

Težave so se pokazale v sredo, ko je na cepljenje proti covidu-19 v kranjski cepilni center prišlo skoraj 1400 ljudi. Nekateri so parkirali svoja vozila kar ob cesti, kar ni dovoljeno, je pa tudi nevarno. Kot opozarjajo medobčinski redarji, ljudje s parkiranjem ob prometni Bleiweisovi cesti spravljajo v nevarnost sebe in druge udeležence v prometu, ovirajo pa tudi edino intervencijsko pot za gasilce, reševalce in policiste v severni del občine.

Na tej relaciji vozijo tudi varovane kolone v okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU-ja. Ob srečanju vozila s prednostjo morajo vozniki ustaviti svoja vozila ob robu ali zunaj vozišča, česar ob nepravilnem parkiranju vozil ob cesti skoraj ni mogoče storiti, zato se lahko zgodi tudi prometna nesreča, so sporočili iz Mestne občine Kranj.

Pristojni organi občane, ki prihajajo v cepilni center v Vojašnico Petra Petriča, zato pozivajo k odgovornemu parkiranju oziroma da naj, če je mogoče, prihajajo na cepljenje na druge načine, in ne z osebnimi vozili. Kot poudarjajo, naj imajo prednost pri parkiranju pred vojašnico starejši in invalidi, drugi pa naj na cepljenje prihajajo peš, s kolesom, dogovorjenim prevozom ali z mestnim prevozom do vojašnici najbližje avtobusne postaje.