Vrednost del je 1,8 milijona evrov, so za STA povedali na direkciji.

Direkcija bo za izvedbo rekonstrukcije zagotovila 1,5 milijona evrov, hrastniška občina pa dobrih 307.000 evrov. Po današnjem podpisu pogodbe bosta sledili uvedba v delo izvajalca del in priprava potrebne dokumentacije za vzpostavitev gradbišča. Pogodbeni rok za izvedbo del je 300 dni po uvedbi v delo.

Gradbena dela bodo poleg rekonstrukcije 615 metrov dolge ceste obsegala še izvedbo trikrakega križišča z levim zavijalnim pasom, rekonstrukcijo cestne razsvetljave, ureditev odvodnjavanja in zaščito oziroma prestavitev obstoječih komunalnih vodov ter izvedbo podpornega zidu na desni brežini potoka Boben, ki bo prispevala k boljši zaščiti v primeru poplav. Zgradili bodo tudi pločnik za pešce in dve avtobusni postajališči.

Funkl je povedal, da je rekonstrukcija ceste potrebna, ker je bila ob ureditvi obrtno-industrijske cone prekopana na 11 mestih. Poleg tega je treba zaradi ugotovitev študije glede poplavne varnosti cesto na določenih delih ravensko dvigniti, tako da bo tudi dostop iz glavne ceste v tovarno kemičnih izdelkov ravensko malo višji. Uredili bodo tudi protipoplavne brežine ob potoku Boben.