Vrednost naložbe, ki se je začela decembra lani, je znašala 650.000 evrov.

Država je prek ministrstva za naravne vire in prostor za izvedbo naložbe prispevala 442.000 evrov, so zapisali na spletnih straneh slatinske občine.

V sklopu rekonstrukcije ceste v dolžini 840 metrov so sanirali plaz, in sicer z ureditvijo kamnite zložbe, dolge 62 metrov in visoke 4,7 metra, ter drenažnega rebra v dolžini 52 metrov.

Cesto so razširili na štiri metre vozišča, skupaj z muldami in bankinami pa znaša širina celotnega cestišča 5,5 metra. Na celotni trasi so na novo uredili odvodnjavanje vozišča z muldami in ustrezno dimenzioniranimi odvodnimi jarki ter dodatnimi cevnimi propusti. Celotno območje je bilo vrsto let zelo plazovito in je povzročalo težave pri zagotavljanju prevoznosti ceste.

Po Kidričevih besedah je cesta pomembna tudi z vidika zagotavljanja varnih šolskih poti, saj po njej vozi šolski avtobus. S končanjem naložbe bo zagotovljena večja varnost vseh udeležencev v prometu, predvsem pa je izboljšana dostopnost nekaterih naselij v južnem delu slatinske občine, so še zapisali na občini.