Zamenjati jih je treba zaradi spodjedenih temeljev in dotrajanosti armiranobetonske konstrukcije. Dinamika del bo odvisna predvsem od vremenskih razmer, na občini upajo, da bodo vsa zaključena še pred zimo.

Potok Ločnica je v lanskih poplavah v Trnovcu popolnoma spremenil svojo strugo in uničeval vse pred seboj, so spomnili na občini. Kot so dodali, so takoj po poplavah sanirali vse zajede in usade, ki so poškodovali glavno cesto med Soro in Topolom, hkrati pa so naročili pregled vseh premostitvenih objektov na trasi. Ta je, kot so sporočili danes, pokazal, da je zaradi spodjedenih temeljev in dotrajanosti nekatere mostičke treba porušiti in zgraditi nove.

Gradnja bo stekla v prihodnjih dneh. Štirje premostitveni objekti so na občinski lokalni cesti med Soro in Topolom, en objekt pa na občinski javni poti.

Izvajalec bo vse objekte porušil ter zgradil nove z novimi temelji, oporniki, mostno ploščo, krilnimi zidovi in asfaltiranjem. Nameščena bo nova varovalna ograja, so pojasnili na občini. Skupna vrednost vseh del na petih objektih je 623.500 evrov z DDV-jem, kar bo občina financirala iz državnega predplačila za sanacijo poplav. Dela bo izvajalo podjetje HNG Hidrotehnika.

V času gradnje bo izvajalec na vseh lokacijah pripravil nasip in obvozni most, po katerem bo promet potekal izmenično enosmerno. Udeležence v prometu prosijo za upoštevanje navodil izvajalca in razumevanje.

Dinamika del bo odvisna predvsem od vremenskih razmer. Upajo, da bodo vsa zaključena še pred zimo, v primeru deževnih obdobij in visokega vodostaja Ločnice pa se lahko rok po pojasnilih občine podaljša.