Projekt za zmanjšanje rabe energije in snovi ter povečanje rabe obnovljivih virov energije so opravili v okviru javnega razpisa za podporo planinski športni in rekreacijski infrastrukturi.

Kot so zapisali na spletni strani Planinske zveze Slovenije, so prenovili velik del koče na Kokoši. Namestili so novo toplotno izolacijo, stavbno pohištvo, toplotno črpalko, sončno elektrarno, svetila led, varčno opremo za uporabo vode, zbiralnik deževnice in čistilno napravo, so našteli.

"Zavedamo se pomena ohranjanja narave, tudi tako da zmanjšamo rabo energije in snovi ter povečamo rabo obnovljivih virov energije na Koči na Kokoši," so ob tem zapisali. Koča je letos izvedla zadnja dela v okviru sanacije objekta, so dodali.

Prenova je potekala pod okriljem razpisa ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo iz leta 2021. To je po ocenjevanju prijav podprlo skupaj 10 projektov v vzhodni kohezijski regiji v vrednosti 1,9 milijona evrov in 11 projektov v zahodni kohezijski regiji v vrednosti skoraj dva milijona evrov.