Dela so stala slabih 240.000 evrov.

Po besedah lendavskega župana Janeza Magyarja se je lendavsko gospodarstvo v zadnjem času še okrepilo. Dosega hitro rast skupnega prihodka, povečalo se je tudi število hitro rastočih podjetij, ki prispevajo največ novih zaposlitev. Po vrednosti naložb na prebivalca občina zaseda prvo mesto v regiji, z današnjo naložbo pa želijo dodatno spodbuditi gospodarske aktivnosti podjetij.

Po Magyarjevih besedah je za višjo kakovost življenja v občini pomembno močno gospodarstvo, zato se je zahvalil gospodarstvenikom, ki so v težkih časih ne le ohranjali delovna mesta, ampak tudi sledili ciljem in vizijam. Kot je navedel, želijo nekatera uspešna podjetja širiti zmogljivosti, med drugim je navedel Varis, Daichen Varstroj, Ilirijo in Virs, za poslovno-industrijsko cono pa je zanimajo tudi tuji vlagatelji.

Direktor Pomurske gospodarske zbornice Robert Grah je spomnil, da imajo v lendavski industrijski coni dve slovenski gazeli, dve najpomurski podjetji, eno najperspektivnejše podjetje regije ter druga razvojno usmerjena podjetja, ki napovedujejo nove naložbe. Osnova za to pa je urejeno poslovno okolje, ki ga zagotavlja gospodarska infrastruktura v poslovno-industrijskih conah, je dodal Grah.

Infrastrukturni del cone je zgradilo lendavsko podjetje Legartis, projekt, ki je v celoti stal 320.000 evrov, pa sta podprla EU in država.

V ponedeljek pa je lendavska občina s Stanovanjskim skladom Republike Slovenije podpisala pogodbo o odkupu sedmih komunalno opremljenih stavbnih zemljišč v Župančičevi ulici za gradnjo javnih najemnih stanovanj v večstanovanjskih objektih. Sklad tam načrtuje gradnjo večstanovanjskih stavb z 72 stanovanji.