Pogodbo o prenovi sta v ponedeljek podpisala župan Srečko Ocvirk in direktor z javnim naročilom izbranega podjetja GES iz Štor Jože Hartl, so sporočili z Občine Sevnica.

Objekt na Trgu svobode v Sevnici, v katerem je bila nekoč trgovina, je občina leta 2021 za nekaj več kot 300.000 evrov odkupila prav za potrebe širitve zdravstvenega doma. Ta je pripravil potrebno investicijsko dokumentacijo, prenovo pa bo vodila občina.

Na 650 kvadratnih metrih prenovljenih površin je po besedah direktorice zdravstvenega doma Vladimire Tomšič predviden rehabilitacijski center, v katerem bodo izvajali programe fizioterapije in centra za krepitev zdravja. Program rehabilitacije nameravajo namreč v zdravstvenem domu razširiti, za kar pričakujejo tudi tri nove sodelavce s področja fizioterapije.

Po navedbah direktorice v sporočilu za javnost je objekt na odlični lokaciji, saj je v neposredni bližini železniške postaje, prav tako je zelo blizu matične stavbe zdravstvenega doma.

Vrednost projekta je nekaj manj kot 1,9 milijona evrov. Nekaj manj kot 1,15 milijona evrov je prispevalo ministrstvo za zdravje, ostalo bo iz svojega proračuna zagotovila občina.

Izbrano podjetje bo dela začelo v naslednjih dneh, prenovo pa naj bi zaključilo konec oktobra prihodnje leto. Čeprav je objekt v središču mesta, po besedah direktorja GES-a Hartla večjih vplivov na vsakdanje življenje prebivalcev med obnovo ne pričakujejo.