DUTB je za kvadratni meter stanovanj v soseski Nokturno zahteval med 1.140 in 2.000 evrov na kvadratni meter. Foto: Radio Koper
DUTB je za kvadratni meter stanovanj v soseski Nokturno zahteval med 1.140 in 2.000 evrov na kvadratni meter. Foto: Radio Koper

Glede na to, da je bilo v celotnem letu 2015 na območju Kopra prodanih skupaj 200 stanovanjskih enot, gre za dober rezultat v tako kratkem času, so v sporočilu za javnost zapisali na DUTB-ju. Na področju Kopra je bilo sicer lani v povprečju prodanih 17 stanovanjskih enot na mesec, kar je po podatkih geodetske uprave največ od leta 2008 naprej.

Kot kaže, bo DUTB s 47 izbranimi ponudniki za stanovanjske enote Nokturna v manj kot dveh mesecih povprečno mesečno prodajo iz leta 2015 presegel za 40 odstotkov, ob tem da prva faza prodaje stanovanj v Nokturnu še ni končana. Na DUTB-ju so ob tem opozorili, da je pravkar začel teči 10-dnevni podaljšani rok za ponudnike, ki v dozdajšnjem postopku zbiranja zavezujočih ponudb niso bili izbrani.

Prodaja naprej v drugi polovici januarja
DUTB na podlagi vseh prejetih ponudb pričakuje, da se bo število prodanih enot v prvi fazi še povečalo. Prav tako pričakuje velik interes za preostala stanovanja tudi v prihodnje, še posebej v prihajajočem spomladanskem obdobju, ki je najprimernejše za prodajo stanovanj na Obali.

Po končani prvi fazi se bo prodaja stanovanj nadaljevala predvidoma v drugi polovici januarja 2017. Cene za nadaljnjo prodajo bo DUTB oblikoval na podlagi doseženih cen prve faze, ki so bile v povprečju višje od izklicnih, in pričakovane rasti cen na trgu stanovanjskih nepremičnin, so še zapisali v sporočilu za javnost.