Avtorji anonimke menijo tudi, da Drofenikova z njimi ravna, kot da je lastnica vrtca, prav tako ravna z javnim denarjem. Foto: MMC RTV SLO
Avtorji anonimke menijo tudi, da Drofenikova z njimi ravna, kot da je lastnica vrtca, prav tako ravna z javnim denarjem. Foto: MMC RTV SLO

Člani sveta zavoda so septembra lani prejeli anonimno pismo o odnosih ravnateljice vrtca do zaposlenih, ki so ga potem obravnavali na izredni seji. Na njej so sprejeli sklep, da se med zaposlenimi v šmarskem vrtcu izvede anketa. Rezultati so potrdili navedbe iz anonimnega pisma.

"Odnosi so porušeni, ni več nobenega zaupanja, pripadnosti, naša ladja se je potopila na dno globokega brezna ... Razvoj vrtca se je ustavil, otroci niso pomembni, prav tako ne zaposleni," piše v anonimki.

Svet zavoda je obravnaval več nepravilnosti, ki so izhajale iz anonimnega pisma. Gre za nepravilnosti pri izplačilu regresa za prehrano delavcem, nepravilnosti glede vodenja evidence delovnega časa ravnateljice, ki naj bi bila v službi le nekaj ur dnevno, izplačila povečanega obsega dela nekaterim zaposlenim in izvedbe izobraževanj zaposlenih.

Prav tako je svet ugotovil, da je Drofenikova septembra lani za nedoločen čas zaposlila na delovno mesto diplomirane vzgojiteljice delavko brez dokazil o izobrazbi. Svet zavoda je ravnateljico pozval, da delavki prekine delovno razmerje, vendar tega ni storila.

Ravnateljica ne odgovarja
Tudi na očitke ni odgovorila. Na zboru delavcev decembra je bilo povedanih še več posameznih izjav delavcev glede njenega ravnanja, a se kljub temu ni hotela pogovoriti z zaposlenimi in odpraviti očitanih nepravilnosti.

Svet zavoda je zdaj poslal prijavo na inšpektorat za šolstvo in šport ter na inšpektorat za delo. Ravnateljici se bo mandat iztekel 1. julija, ta teden pa bo tako objavljen razpis za novega ravnatelja.