Zaradi dolgov in finančnih težav je nasedla gradnja in prodaja stanovanj v koprskem Zelenem parku 2. Foto: Radio Koper/ASH
Zaradi dolgov in finančnih težav je nasedla gradnja in prodaja stanovanj v koprskem Zelenem parku 2. Foto: Radio Koper/ASH

Družba Heta ima v Kopru več nerešenih zadev, ki jih želi čim prej končati. Med drugim je tudi upnica Tuša in od njega je zahtevala, naj proda Planet center Koper in ji tako poplača dolgove. Tega naj bi zdaj kupil Spar, posel pa naj bi bil končan do julija.

Druga odprta zadeva je nedokončan objekt Bonifika, v katerem naj bi Heta uredila upravno središče. Med Heto in državo je odprt spor na sodišču, obe strani pa se dogovarjata in skušata sporazumno rešiti odprta vprašanja. Heta naj bi se o dokončanju naložbe dogovarjala z investitorjem, za odkup prostorov je zainteresiran tudi Grafist.

Projekt Zeleni park 2 v primežu lastniških sporov
Še večji zalogaj je Zeleni park. Podjetje Prefabdva Uroša Brataševca, ki se je lotilo velikopoteznega projekta, je že tretje leto v stečaju. Predlog za stečaj je vložil prav njegov največji upnik Hypo Alpe Adria Bank, saj Brataševec ni plačeval posojila.

Objekt, v katerem je več kot 60 stanovanj, nima niti uporabnega dovoljenja in propada. Heta naj bi ga prodajala za 42 milijonov evrov, njihova terjatev dosega približno 20 milijonov evrov. Objekt bo na prodaj kot celota.

V Heti zatrjujejo, da imajo interesente za odkup, med njimi naj bi bili tako Slovenci iz lokalnega okolja kot Italijani, Hrvati in nekaj finančnih skladov, zato so se tudi odločili za razpis. V stečaju sta poleg podjetja Prefabdva še dve podjetji, povezani tako s starim kot novim Zelenim parkom, KLIF in Coagens.