Turistična kartica za promocijo Kopra. Foto: Turistična organizacija Koper
Turistična kartica za promocijo Kopra. Foto: Turistična organizacija Koper

Turistična Kartica Kopra bo imetnikom omogočila brezplačno vstopnino v Pretorsko palačo, na mestni zvonik, v Pokrajinski muzej in Etnološko zbirko. Hkrati bo nudila dve doživetji, obiskovalec bo lahko izbiral med različnimi degustacijami, omogočila pa bo tudi številne ugodnosti in popuste pri posameznih ponudnikih v mestnem jedru.

Predstojnica urada Turistične organizacije Koper Tamara Kozlovič pojasnjuje, da je krovni partner projekta Zavod Otok: "Brez njih si ne predstavljamo tega projekta. Na dveh predstavitvah je bilo navzočih približno 30 ponudnikov, ki delujejo v mestnem jedru. To je zelo dobra popotnica za naprej."

Od drugih turističnih kartic se koprska razlikuje v tem, da bodo lahko imetniki ugodnosti uveljavljali v roku enega leta po nakupu kartice, kar naj bi pritegnilo zlasti občane. Druga posebnost kartice pa je njena uporabna vrednost, kajti kartica se lahko po uporabi prelevi v priročen magnetni spominek. Ciljne skupine so vsi obiskovalci večjih prireditev Kopra, potniki s potniških ladij, turisti, ki bivajo v koprskih, izolskih in piranskih hotelih, še dodaja Kozlovičeva.

Kartica, za katero bo treba odšteti od 9 do 12 evrov, bo od aprila na voljo v turističnoinformacijskem centru v Kopru, na potniškem terminalu in pri vseh ponudnikih, ki se bodo do 17. januarja vključili v projekt.

Tjaša Lotrič, Radio Koper