Zdravstveni dom bo z novim letom pridobil tudi fizioterapijo. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Zdravstveni dom bo z novim letom pridobil tudi fizioterapijo. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

Interes za vpis je velik, a pretirane gneče ni bilo. Vsi so prišli na vrsto in nekateri po dolgem času do svoje osebne zdravnice. "Čakal sem zdaj eno leto, kar je problematika zdravstva v Dravogradu. Mislim, da smo s to rešitvijo koncesionarja dobili kakovost," je povedal eden od občanov.

V kraju so si leta prizadevali, da bi privabili zdravnike. "Veliko smo delali na tem, štipendirali študente medicine, vendar se je žal to izkazalo kot nezadosten ukrep. Večina teh študentov se potem ni zaposlila v našem zdravstvenem domu. Vrnili so štipendije, eden, ki se je zaposlil, pa je oddelal pogodbeno dobo in se potem zaposlil nekje drugje," je pojasnil Anton Preksavec, župan občine Dravograd.

Težave so se zato lotili s pomočjo koncesije, kar ni bilo preprosto. "Občina je pomagala, najprej pri birokraciji, potem pa še s številnimi klici na različne naslove," je dodal.

Pomagali so tudi pri obnovi občinskih prostorov, kjer novi ambulanti delujeta, ključen je bil tudi pristen osebni stik.

"Midve sva domačinki in odločili sva se delati nekje blizu doma. V občini Dravograd se je ponudila priložnost, potem ko so objavili razpis za dve koncesiji," je pojasnila družinska zdravnica Zala Mravljak.

V javnem zdravstvenem domu so sicer trije zdravniki, a trenutno dela le eden. Po koncu porodniškega dopusta oziroma specializacije bo vseh pet zadostilo potrebam v občini, ki bo z novim letom prvič pridobila tudi fizioterapijo.

Dve novi družinski zdravnici v Dravogradu