Promet bo znova normalno stekel septembra, napovedujejo na Darsu. (Fotografija je simbolična.) Foto: BoBo
Promet bo znova normalno stekel septembra, napovedujejo na Darsu. (Fotografija je simbolična.) Foto: BoBo

Prva faza obnove druge polovice cestišča severne obvoznice bo trajala predvidoma do 16. avgusta in do takrat bo zaprt priključek Bežigrad v smeri proti Štajerski, in sicer izvoz z obvoznice na Dunajsko cesto ter uvoz nanjo z Dunajske ceste proti Štajerski, so sporočili z Darsa.

Predvidoma od 17. do 25. avgusta bodo odprli priključek Bežigrad ter zaprli priključka Savlje (uvoz na obvoznico v smeri Štajerske) in Industrijska cona Šiška (izvoz z obvoznice v isti smeri). Nazadnje bodo zaprli uvoz na obvoznico priključek Ljubljana - sever (Celovška cesta), v smeri proti Štajerski, predvidoma od 26. avgusta do 2. septembra.

Septembra zadnja faza del
Po 2. septembru bo sledila zadnja faza del, ko bosta predvidoma do sredine septembra zaprta zgolj prehitevalna pasova na odseku med krožiščem Tomačevo in Celovško cesto, promet bo potekal po obeh polovicah obvoznice po voznem in odstavnem pasu, odprti bodo tudi vsi priključki.

Na priključku Tomačevo promet zaradi del ne bo oviran. Promet bo na odseku med Celovško cesto in krožiščem Tomačevo medtem potekal po obnovljenem cestišču, po dveh zoženih pasovih v obe smeri vožnje.