Vsi štirje filmi bodo predvajani v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi in angleškimi, v primeru, da izvoren jezik filma ni angleški.

Izbor prav teh klasik je zasnovan okoli pomembnejših obletnic. Kot prva bo torej na ogled novo restavrirana kopija z osmimi oskarji ovenčanega filma iz leta 1954 Na pristaniški obali (On the Waterfront) v režiji Elie Kazana in z Marlonom Brandom v glavni vlogi. Projekcija je posvečena 70-letnici filma ter 100-letnici Brandovega rojstva in soigralke Eve Marie Saint. Kot predfilm bo ob 90-letnici rojstva Matjaža Klopčiča na ogled njegov kratki film iz leta 1959 Na sončni strani ceste.

Kot druga bo na ogled fatalistična francoska gangsterska klasika Vreli asfalt (Classe tous risques) iz leta 1960, v kateri v glavnih vlogah nastopata Lino Ventura in Jean-Paul Belmondo. Gre prav tako za projekcijo novorestavrirane kopije, ki so jo pripravili ob 100-letnici rojstva režiserja Clauda Sauteta.

V sredo si bo mogoče ogledati hollywoodsko melodramo Zapisano v vetru (Written on the Wind) iz leta 1956 v režiji Douglasa Sirka, ki velja za kralja tega žanra. V filmu nastopajo zveneča imena, kot so Lauren Bacall, Dorothy Malone, Rock Hudson in Robert Stack. Za projekcijo tega filma so se v Kinodvoru odločili v poklon 100-letnici rojstva obeh glavnih igralk.

Kot zadnji bo v četrtek na ogled Pariz, Teksas (Paris, Texas) iz leta 1984, ki je Wimu Wendersu v istem letu na festivalu v Cannesu prinesel zlato palmo. Kot so poudarili v Kinodvoru, so tudi izjemna igra Harryja Deana Stantona in Nastassje Kinski, mojstrski scenarij Sama Sheparda in nepozabna glasba Rya Cooderja prispevali, da film ni le dosegel kultnega statusa, temveč prav tako ohranil svojo privlačnost tudi 40 let po nastanku.

Letni Kinodvor so na Kongresnem trgu zasnovali leta 2014, ob praznovanju 90. obletnice kina na Kolodvorski ulici. Po zgledu podobnih prireditev v Bologni, Locarnu, na Dunaju, v Parizu in Londonu so želeli tudi v slovenski prestolnici z brezplačnimi projekcijami filmskih klasik na prostem obogatiti kulturno ponudbo mesta.