Hrana se pripravlja pred očmi strank. (fotografija je simbolična). Foto: Pixabay
Hrana se pripravlja pred očmi strank. (fotografija je simbolična). Foto: Pixabay

Tridnevno dogajanje, ki se bo končalo 31. avgusta, bo potekalo ob glasbeni spremljavi, na voljo bodo tudi delavnice peke na žaru in animacija za otroke.

Gre za šesto izvedbo dogodka, ki vsako leto privabi v središče Maribora veliko ljudi. Tokrat se bo predstavilo nekaj več kot 20 ponudnikov jedi različnih svetovnih kuhinj.

Kot je pojasnil predstavnik podjetja Factumevent Mitja Špes, je to edina slovenska postaja turneje skupnosti Street Food Market, ki se ustavlja tudi v Avstriji, Nemčiji in Italiji.

Po njegovih besedah je mariborska postaja ena najbolj množično obiskanih od skupno 22 takšnih postaj, zato se ponudniki z veseljem odzovejo vabilu.

"Ponudniki z jedmi iz predelanih vozil prihajajo iz različnih držav, vedno več je tudi slovenskih ponudnikov, ki se potem udeležujejo tudi takšnih dogodkov v tujini," je pojasnil in dodal, da zaradi lepe vremenske napovedi pričakujejo lep obisk, ponudba pa bo za vse okuse.

Ena od prednosti takšnega okušanja novih okusov naj bi bila v tem, da se hrana pripravlja pred očmi obiskovalcev.