Aktivni seniorji: Zakonca Prezelj za zgled telesne aktivnosti

Družina Prezelj živi za atletiko in z atletiko: poleg sina Rožleta Prezlja, ki je lastnik aktualnega državnega rekorda v skoku v višino, sta v tem športu aktivna tudi njegova upokojena starša.

Z nedavnega veteranskega svetovnega prvenstva v atletiki v Göteborgu sta se Dušan in Stanka Prezelj vrnila z zlatima medaljama. Na svetovnem prvenstvu je sodelovalo 8200 udeležencev iz 110 držav, v Dušanovi kategoriji jih je bilo 18, v Stankini 12.

Trenirata redno, od tri do petkrat na teden, ukvarjanje z atletiko pa jima je v veliko veselje.

Dušan Prezelj je pred kratkim osvojil tudi nov svetovni rekord v kategoriji od 75 do 79 let, Stanka pa je lastnica balkanskega in slovenskega rekorda v kategoriji od 70 do 74 let. "Z atletiko se ukvarjava od otroških let, že v mladih letih sva bila mladinska slovenska rekorderja v skoku v višino, Stanka s 186 centimetri, jaz pa z 215 centimetri," je v oddaji Dobro jutro povedal Dušan Prezelj. "Pri nas je bil šport res doma, oče nas je spodbujal, sestra je bila v državni reprezentanci v košarki, brata sta prav tako skakala v višino, smo imeli povprečje 210 centimetrov," je še povedal Prezelj in dodal, da se s športom ukvarja vseskozi, dolga leta je bil tudi trener sina Rožleta.

Podobna je tudi Stankina zgodba, kot je dejala, ni nikoli prekinila športnega udejstvovanja, ker se bolje počuti, če krepi mišice. "Po porodu sem ugotovila, da mi nekaj manjka, neka kakovost življenja. Zato ohranjam ukvarjanje s športom do danes."