Charlie Sheen velja za enega najbolje plačanih televizijskih igralcev. Foto: EPA
Charlie Sheen velja za enega najbolje plačanih televizijskih igralcev. Foto: EPA
Jon Cryer in Charlie Sheen
Nanizanka Dva moža in pol, v kateri igrajo Charlie Sheen, Jon Cryer in Angus T. Jones, se že sedem let uvršča med najbolj gledanih 20 oddaj v ZDA. Foto: Reuters

V skupnem sporočilu za javnost sta televizijski hiši CBS in Warner Bros Television pojasnili, da je odločitev izključno posledica "izjav, obnašanja in stanja, v katerem je trenutno Charlie Sheen". Ali to pomeni, da se bo nanizanka dokončno poslovila z malih zaslonov, še ni jasno.

Producenti in TV-hiši so precej potrpežljivo prenašali Sheenov boj z alkoholom in mamili ter konec januarja, ko se je po novi hospitalizaciji prijavil v zasebno kliniko za odvajanje, začasno ustavili snemanje nanizanke. Odločili so se tudi, da bodo namesto 24 delov nanizanke osme sezone posneli le 20, in tako omogočili enemu najbolje plačanih TV-igralcev, da svoje življenje spravi v red. Število epizod osem sezone se je z umikom nanizanke s programa ustavilo pri 16.

Stan Rosenfield, tiskovni predstavnik težavnega igralca, je še v četrtek zjutraj zatrjeval, da bo Sheen prihodnji teden nadaljeval snemanje.

Napadal nekdanjo ženo, očeta, producenta ...
Nenadna odločitev, da nanizanko umaknejo, je posledica najnovejšega Charliejevega izpada. V četrtek je gostoval v znani radijski oddaji The Alex Jones Show, v kateri je gostitelju na dolgo in široko razlagal o pomanjkljivostih društva Anonimni alkoholiki, o svojih nesposobnih delodajalcih, lepe besede ni našel niti za svojo nekdanjo ženo Brooke Mueller ("Zbogom, Brooke. Veliko sreče na potovanjih. Potrebovala jo boš - močno!") in očeta Martina Sheena, napadel pa je "celo" enega izmed ustanovnih očetov Združenih držav Thomasa Jeffersona.

Očetu zameri predvsem njegovo prepričanje, da je zasvojen: "Nakladanje! Pozdravil sem se ... s svojimi mislimi. Zdaj je vse v redu, fantje. Ne paničarite. Nič panike, nič obsojanja. Lahko me ubijete, nimate pa me pravice obsojati," je v oddaji blebetal Sheen.

"Novica! Jaz sem nekaj posebnega!"
Ob tem je 45-letni igralec, ki je v zadnjih nekaj mesecih zaradi pretiranega pitja in uživanja drugih opojnih substanc trikrat končal v bolnišnici, zatrdil, da je zdaj popolnoma trezen in da za to, da tak tudi ostane, ne potrebuje pomoči Anonimnih alkoholikov. Omenjeno društvo je po njegovem mnenju le kult ljudi, ki pijejo na skrivaj in ki imajo približno petodstotno možnost ozdravljenja, medtem ko je njegov odstotek ozdravljenja kar 100-odstoten. "Eden izmed motov društva je: 'Ne bodi nekaj posebnega, bodi eden izmed nas.' Velika novica! Jaz sem poseben in nikoli ne bom eden izmed vas," je prepričan Sheen. Ko ga je voditelj oddaje Jones opozoril, da zveni kot Thomas Jefferson, mu je zabrusil: "Nisem Thomas Jefferson. Jefferson je bil reva!"

"Ukvarjati se moram s samimi bedaki"
"Tako naveličan sem pretvarjanja, da moje življenje ni popolno," je med drugim potožil Alexu Jonesu in dodal, da sam res ni popoln, ampak ima pa druge težave: "Poglej, s čim se moram ukvarjati, človek. Ukvarjam se s samimi bedaki in škrati." Ob tem se je spomnil na producenta nanizanke Dva moža in pol Chucka Lorreja. "Obžalovanja vredno je, da je določeni Chaim Levine - ja, to je Chuckovo pravo ime - zlorabil tole rockzvezdo za svojo sebično strategijo izhoda. Poslušaj, Alex! Osramotil sem ga, tako pred njegovimi otroki kot pred vsem svetom, ker sem se pozdravil s tako hitrostjo, ki je njegovi nerazviti možgani ne morejo dojeti."

Lorre - "neumen človek in velika reva"
"Kolikor se spomnim, Chaim, sem skoraj deset let brez večjega truda pretvarjal tvoje prazne pločevinke v čisto zlato. In zahvala, ki jo dobim od tega šarlatana, je, da noče več opravljati svojega dela, to je pisanja," se je pridušal Sheen. Ob tem velja omeniti, da je Lorre podpisan pod številne uspešne humoristične nanizanke, kot so Cybill, Dharma in Greg, The Big Bang Theory itd. Sheen je na koncu še dejal, da je Lorre "neumen, neumen mali človek in velika reva" ter da noče postati tak kot on.