Policisti opažajo povečanje števila nezakonitih prehodov meje. Foto: BoBo
Policisti opažajo povečanje števila nezakonitih prehodov meje. Foto: BoBo

Policisti s Policijske uprave (PU) Koper so v Ilirski Bistrici obravnavali 25 ljudi, policisti koprske policijske postaje za izravnalne ukrepe šest ljudi, ki so jih vrnili italijanski varnostni organi, še tri pa policisti na območju Kozine. Sedem ljudi je zaprosilo za mednarodno zaščito, preostale bodo predvidoma vrnili po zaključenih današnjih postopkih.

Sorodna novica Na 292 parcelah na meji s tehničnimi ovirami bo ustanovljena služnost

Zvečer pa so policisti na cesti proti Sviščakom ustavili kombinirano vozilo ljubljanskih registrskih tablic, ki ga je vozil 28-letni državljan Albanije. V vozilu so naleteli na 14 ilegalnih migrantov, od tega 13 državljanov Eritreje in enega državljana Afganistana. Tudi te bodo po postopkih vrnili na Hrvaško, voznika pa bodo po zaključenih postopkih s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika.

Dolenjski policisti pa so na območju krajev Paunoviči, Jugorje, Črnomelj in Novo mesto v zadnjem dnevu izsledili in prijeli 12 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z devetimi državljani Maroka, dvema državljanoma Iraka in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

Na območju PU Ljubljana so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli šest ilegalnih prebežnikov, tri Maročane, dva Alžirca in enega Pakistanca.